Facebook Català Castellano

Il·luminació d'espais - menjadors

il·luminació menjadors

La il·luminació del menjador es divideix en dos ambients: zona de menjar i sala d’estar.

Il·luminació de la zona de menjar

A la zona de menjar podem optar per diferents lluminàries, ja siguin modernes o clàssiques, pantalles petites o grans, llums amb difusors de vidre o les clàssiques de 6 o 8 llums. Cada una d’elles aporta qualitats de llum diferent per a cada ambient i tipus de decoració.

il·luminació menjadors - zona de menjar

Les làmpares amb pantalla donen calidesa i modernitat però cal tenir en compte que si la taula és petita el millor és posar-hi una sola pantalla gran de forma quadrada, rodona, ovalada o rectangular. I sense descuidar el color de la tela, perquè la llum reflectida pot canviar lleugerament la percepció del color de la paret.

En el cas de les taules grans, la llum es pot repartir en vàries pantalles, així totes les zones de la taula queden ben il·luminades.

Els llums amb difusors de vidre o vidres òptics solen ser làmpades molt lluminoses ja que el vidre ens proporciona molta lluminositat i claredat. A l’hora de la instal·lació, cal tenir en compte la seva alçada perquè ens podem trobar que enlluernin o desprenguin escalfor.

il·luminació menjadors - llums clàssics

Els llums clàssics els podem trobar en menjadors clàssics o moderns, amb la finalitat d’aportar un toc de contrast a la modernitat. Solen ser làmpades carregades materialment i molt lluminoses, per la quantitat de bombetes que tenen; ocupen força espai i hem de vigilar que no carreguin massa el menjador o privin les taules de transparència.
Si són làmpades que cada llum està cobert amb una pantalla petita, el millor és posar-hi bombetes de baix consum. Això farà que al no escalfar-se tant, s’allargui la vida de la pantalla.

Il·luminació de la sala d'estar

il·luminació menjadors - sala d'estar

És la zona on hi passem més hores, ja sigui per mirar la televisió, llegir o descansar. Aquí necessitem llum d’ambient, que ens aporti calidesa. És aconsellable l’ús de lluminàries de tipus indirecta, és a dir, que la llum xoqui contra el sostre i produeixi un efecte de llum natural.

il·luminació menjadors - llum de sobretaula

Si hi ha una taula auxiliar també es pot col·locar un llum de sobretaula, que aporta intimitat i benestar. Al costat del sofà podem posar un llum de peu, que ens serà útil per tenir claror directa a l’hora de llegir.

C/ Llucià d’Ansó, s/n - 17007 Girona - Telf. 972 22 09 57 - ifur@ifuriluminacio.com

// web realitzat per noveswebs.com