Facebook Català Castellano

Il·luminació d'espais - habitacions

Per a il·luminar una habitació, en primer lloc, hem de tenir en compte quina funció tindrà aquesta habitació: si serà un espai únicament de descans, descans i treball, o infantil.

Il·luminació habitació – descans

En una habitació amb aquesta funcionalitat caldrà posar-hi un llum al centre o a la paret perquè ens proporcioni llum general i ens aporti bona claredat. Podem utilitzar plafons, focus amb 3 o 4 llums, una làmpara suspesa o aplics, si tenim el punt de llum a la paret.

Il·luminació habitacions - Il·luminació descans habitació Il·luminació habitacions - Il·luminació descans habitació Il·luminació habitacions - Il·luminació descans habitació

A la tauleta de nit seria apropiat posar-hi llum d’ambient, ja que és un lloc on bàsicament hi predomina el relax. Per mirar la televisió des del llit o simplement gaudir d’una estona de descans, el més apropiat és col·locar-hi llums que no desprenguin gaire lluminositat i contribueixin a crear un ambient càlid i confortable.

Il·luminació habitacions - Il·luminació tauleta de nit Il·luminació habitacions - Il·luminació tauleta de nit

A part dels llums que puguem situar a sobre o al costat de la tauleta, les tires LED són ideals per a crear aquest tipus d’ambient. Es poden col·locar al capçal de llit, a la part de sota o en algun racó de paret; i ens ofereixen un ventall molt ampli de colors.

Il·luminació habitacions - Il·luminació tires led Il·luminació habitacions - Il·luminació tires led

I no ens oblidem d’aquelles persones que els agrada llegir al llit. Si la lectura és una pràctica habitual el més apropiat és tenir un llum exclusiu per això.

Il·luminació habitació – descans i treball

Quan parlem d’una habitació com a zona de descans i de treball, sovint ens referim a les habitacions juvenils o estudis. La il·luminació principal d’aquest tipus d’habitacions segueix els mateixos principis que la il·luminació d’una habitació només de descans però hi haurem d’afegir il·luminació específica de la zona de treball.

L’ideal és que l’escriptori es trobi situat a prop d’una font de llum natural, que complementarem amb llum artificial. És important que no hi hagi ombres i es pugui treballar amb comoditat. Aconsellem la instal·lació d’un llum general, com podria ser una làmpara de peu o llum penjant per il·luminar l’espai en sí. No cal que aquesta llum provingui del centre de l’habitació, sinó que també pot ser d’un aplic o d’un focus amb llum indirecta. I d’un llum específic sobre l’escriptori, llum de sobretaula, que concentri la llum en el lloc exacte que vulguem, i tingui mobilitat i ens permeti moure’l i encarar-lo segons la tasca que estiguem fent.

Per estudiar i treballar còmodament es necessita llum general i llum específica, per evitar el cansament de la vista i fer que la nostra feina sigui més productiva.

Il·luminació habitacions - Il·luminació descans i treball Il·luminació habitacions - Il·luminació descans i treball

Il·luminació habitació infantil

Són espais que a part de la simple il·luminació cal potenciar-hi el benestar i fer-los agradables posant-hi llums alegres i divertits, i per això, tenim al nostre abast un ampli ventall de llums (plafons, aplics, llums de sobretaula, penjants...), amb personatges coneguts de Disney i de les sèries de dibuixos animats; i de colors diversos, que triarem segons el que més s’escaigui amb les parets, mobles o cortines que tinguem.

També hi ha la possibilitat de col·locar-hi un llum petit de companyia i/o senyalització durant la nit, que a més de fer companyia al nen, ens pot ser útil si hem d’entrar a l’habitació i així no haver d’encendre el llum general.

Il·luminació habitacions - Il·luminació habitació infantil

Il·luminació habitacions - Il·luminació descans i treball Il·luminació habitacions - Il·luminació descans i treball

C/ Llucià d’Ansó, s/n - 17007 Girona - Telf. 972 22 09 57 - ifur@ifuriluminacio.com

// web realitzat per noveswebs.com