Facebook Català Castellano

Il·luminació d'espais - exteriors

Jardins, balcons, terrasses... són les zones de la casa on podem relaxar-nos i gaudir del benestar. Podem gaudir-ne tant de dia com de nit, i la il·luminació nocturna, a més de la seva funció estètica, també ens aporta seguretat al sortir a fora i no estar en plena foscor.

Les zones de decoració, és a dir escultures, flors o altres detalls que vulguem il·luminar, podem utilitzar un tipus de llum més focal per donar protagonisme a aquells objectes en concret. Ara bé, les zones on es menja i barbacoes hi cal més llum.

Per tant, podríem dividir la il·luminació exterior en 5 tipus diferents.

5 sistemes d’ il·luminació

- Il·luminació puntual. Consisteix en centrar tota la il·luminació en allò que li vulguem donar protagonisme: una font, una estàtua, etc.

Il·luminació exteriors - Il·luminació puntual

- Il·luminació indirecta. Aquest tipus d’il·luminació el podem aplicar a llocs on vulguem donar protagonisme a una paret o façana d’una casa. En aquests casos és molt útil un banyador de paret amb leds ja que té molta potència llumínica i al mateix temps podem triar-ne l’angle d’obertura, concentrant o obrint més el punt de llum.

Il·luminació exteriors - Il·luminació indirecta

-Il·luminació de camins. Els llums que es poden instal·lar per marcar camins i zones de pas poden ser o bé llums petits encastats a terra (només de senyalització), o bé llums més grossos d’uns 50-100cm d’alçada tipus balises (per marcar bé el camí i aportar una bona llum).

Il·luminació exteriors - Il·luminació de camins Il·luminació exteriors - Il·luminació de camins

- Il·luminació ascendent. Aquest sistema ens serveix per il·luminar, per exemple, arbres des de terra. Un llum potent, com ara un focus, ens permetrà agafar tota l’alçada, des del tronc fins a dalt la copa.

Il·luminació exteriors - Il·luminació ascendent

- Il·luminació descendent. Les lluminàries amb aquest efecte, és a dir, llum de dalt cap a baix, es poden instal·lar en llocs on faci falta una bona il·luminació, ja siguin entrades de cases, garatges o llocs on hi mengem, com ara els balcons i les terrasses.

Il·luminació exteriors - Il·luminació descendent

C/ Llucià d’Ansó, s/n - 17007 Girona - Telf. 972 22 09 57 - ifur@ifuriluminacio.com

// web realitzat per noveswebs.com